Verbeterde Houdbaarheid Cocospalm

Kwekerij G. Verkade B.V. besteedt grote zorg aan het kweken van de Cocospalm. Houdbaarheid in de keten is daarbij een belangrijk aspect. Door een aanpassing bij de opkweek van de palm, is hierin grote vooruitgang geboekt.

Enige tijd geleden heeft Kwekerij G. Verkade B.V. een marktonderzoek laten uitvoeren. Dit wees uit dat de kwaliteit van de palm goed is. Echter de houdbaarheid van de palm in de keten mag beter. De palm heeft in de keten
van kwekerij naar consument namelijk te maken met zware omstandigheden. Hiertegen moet de plant bestand zijn. We gingen direct op zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren.

Opkweek 5°C lager

En we vonden die mogelijkheden. Tegenwoordig kweken we de Cocospalm bij een etmaaltemperatuur die maar liefst 5°C lager ligt. Dit zorgt voor breder en hard blad met kortere internodiën. Maar ook een veel sterker wortelgestel. De Cocospalm 3.0 heeft een verbeterde houdbaarheid en is absoluut beter bestand tegen allerlei omstandigheden in de keten.

Fossiele Brandstoffen bijna verleden tijd bij kwekerij Verkade

Energy In 2012 is onder de naam Green Well Westland ons aardwarmteproject succesvol afgerond. In december 2011 is de boring naar 3 kilometer diepte aangevangen, en die is in juni afgerond. Samen met kwekerij Zeurniet - Kwekerij Teun Valstar - Kwekerij Zwingrow en Kwekerij J.C.M. Mulder worden sinds juni de kwekerijen verwarmd door heet water van uit de diepe aardlagen, dit betekent dat we niet meer afhankelijk zijn van de verbranding van fossiele brandstoffen en we gaan er vanuit dat dit zo zal blijven voor zeer lange tijd. In andere landen zijn vergelijkbare geothermie projecten die al 50 jaar warmte produceren! Dit uiterst duurzame initiatief heeft inmiddels de Westland Inspiration Award opgeleverd die op de dag van de duurzaamheid is uitgereikt tijdens het Westland Event.

Kijk vooral eens op de site van Green Well Westland voor o.a.; een video-rondleiding op de boorlocatie.